Bloggbild

Bloggbild

torsdag 10 januari 2013

Transformation

Vad fan hände lixom?
Från Get
 
Till FET!
 
Och kameran har dessutom tagit bort en si så där 50 kg! Jag vet inte vad som hände riktigt... För att titta vidare på den andra hälften av Grabbarna Grus så har även han gått från biaffra till att fått en liten kula på mitten. Nu är ju hans kula kanske inte en kula i den benämningen man kopplar samman med diverse ponnysar och lönnfeta kallblod men i Hero-mått mätt så är han faktiskt riktigt fet och fin :D.


Slim Shady 
 
 Biggie Smalls
 
Vad beror nu detta på kan man undra? Svaret är foder. EKBY FODER för att vara exakt. Bra grovfoder och bra kraftfoder är A och O. Hero är en kräsen, petig och bortskämd gormand. En stropp utan dess like har sällan skådats. Han plockar med omsorg ut varenda strå ur en giva hösilage och bara det finaste duger. När det gäller kraftfoder så spottar han ut direkt om det innehåller något nyttig. Vitamin- och mineraltillskott = PehTvi! Olja i fodret = Urk-hulk-hulk! Extra salt = blä!
     Så kom det sej att Ingrid på Ekby Foder började sälja Pavo och när jag provade detta började äntligen djuret äta med glädje. Pavo erbjuder kompletta foder utan att man måste fodra en massa extra tillskott. Jag fodrar Hero med Slobbermash och Herbamelange. Herbamelange är för just kräsna och smala hästar och inte behöver man fodra några stora mängder heller. Det luktar dessutom väldigt gott, lite som pizzakrydda nästan, så man förstår att hästar gillar det :)
     Ekby Foder har även väldigt bra hösilager i plastade småbalar som hästarna älskar. Eftersom Totte och Hero går på lösdrift så mosar vi på med grovfoder om nätterna. Att dom är två gör dessutom att snåltarmen vaknar till liv så Hero äter mer av rent vres än han skulle gjort om han stått inne på nätterna. Står han i box får han i sej 9, max 10 kg per natt. Men nu när dom går ute så smäller Tottemannen och Heo Peo i sej upp till 30 kg tillsammans/natt!! Det värmer ett mattehjärta att se sina sugrör äntligen få lite rumpa och ölmage ♥

Stora planer på G annars. STORA! Spännande men ändå lite nervöst för det är så mycket att tänka på. Men ingen är lyckligare än jag. Jag har fått en chans i livet som aldrig hade varit möjlig annars. Mer om detta när det är klart med allt. Men det har med hästeriet att göra i all fall kan jag avslöja. Sug på den ni!! :D

2 kommentarer:

fnizzo sa...

Du förstår vilken reklam! Du är allt gullig du :)Påtte å Peo...

Emma sa...

Inte reklam, mer ett konstaterande egentligen. Verkan och dess orsak helt enkelt :)