Bloggbild

Bloggbild

fredag 17 februari 2012

Ny sadel?

Ingrid letar ny sadel och har tagit hem en Podium Champion Pro. Jag har tidigare provat XT:n men tyckte inte alls den passade på Hero. Hörde mej även för med Mia på distansritt.nu för ca ett år sedan om dom någonsin provade Podium på Hero när han stog däruppe hos dom ett tag. Hon svarade som jag tyckte att den inte riktigt passat och att den jag hade var bättre.
     Därför hade jag inte särskilt höga förväntningar när jag satte på honom lånesadeln och red ut. Men oj, vilken WOW-upplevelse! Jag satt som ett jäffla smäck och efter ridturen (som innehöll både trav, galopp, lite tvära kast och diverse bock-protester) så satt sadeln bara något lite  längre bak än när jag satte på den, och det utan att jag spänt för kung och fosterland som jag annars alltid får göra. Så nu är jag frälst och MÅSTE alltså ha en sådan häringa sadel.

Innan ridning. Lägger alltid på och spänner så
långt fram som möjligt


Efter ridning.


Läget har inte flyttat sej knappt alls!


Att jag överhuvudtaget funderat på att byta sadel är pga av att den åker bak på Heros koniga kropp om man inte spänner för  precis allt vad man har. HEro är dessutom lite sadelgjords-känslig så man kan inte bara spänna på en gång för då lägger han sej ner. Inte så populärt på tävling, kan jag tänka mej.. Och när man väl har spänt, lite i taget, så blir han precis uppblåst och går omkring som om han har tappat tvålen i duschen bland dom intagna på Kumla anstalten. Han ser stel ut och går passgång i upp till 1 minut. Hur lyckat är det på en re-inspection på en 12 milare, tror ni? Vi kommer ju åka ut med huvudet före! Har därför införskaffat en brösta men det optimala vore ju om man hade en sadel så man slapp bröstan. Så därför får det nu alltså bli e¨n Podium Champion Pro. Ska rida lite längre på Söndag och bestämma mej en gång för alla.

Gamla Skrollan får nu med min tillåtelse helt och hållet tituleras "Gamla SKROTAN". Efter el-meck och fönsterhiss-mekleri så har nu generatorn bestämt sej för att prutta ur! Gah! In på Måndag igen och kosta ännu mer pengar.

Calle skaft-skurk har briljerat med att vara tjuv och bandit. Igen. Väntade mamma på besök och hade bakat en banankaka och vill spejca till det hela lite med att ha i bitar av mörk choklad i kakan, eftersom jag hade en sådan chokladkaka liggandes i kylen. Vid första smakprov visade det sej att chokladen innehöll chili och man fick halsbränna, sura uppstötningar och magsår av bara ett par tuggor! Jag slängde alltså misslyckandet i soporna och tänkte inte mer på det. Ställde senare ut den fulla påsen i hallen för att senare ta dom till soptunnan. Glömde av det hela och påmindes sedan av ett misstänkt prassel och hittar Calle Filur i kast med att sluka hela kakan!! Choklad är ju som gift för hundar och senare på kvällen balla han ur totalt. Han for omkring och skällde, låg ner och och sa "mff, mff",satt ner och hoppade med framtassarna, sprang fram och tillbaka som ett torrt skinn och pep och levde kanel-djävul hela kvällen och natten. Han va helt hyper och super-speedad och kunde inte tagga ner för 5 öre. Snacka om sne-tändning! Läget blev inte värre än så och vi behövde inte ringa ut veterinär eller åka in med honom som tur va. Tjack-hunds-Calle lär ju dock inte av sina misstag och skulle förmodligen göra om det igen om han fick tillfälle..

I Tisdags hade vi alla stjärtars dag och för alla er som undrat:

Utifall ni trott något annat :)

Rock On!